Problémás fejbőr? Ne panaszkodj, cselekedj!

A Four Reasons Original Scalp sorozat hatékonysága szakmai tapasztalatokra, kutatásokra és komoly tudásbázisra épít, amihez körültekintően megválogatott hatóanyagok adják a stabil alapot. A mélyhámlasztást organikus rizs-szemcsék és tejsav hajtja végre, a borsóból kivont protein megbízhatóan hidratál, a természetes aloevera-kivonat nagyszerűen hűsít és hosszú távon is csillapítja a panaszokat. A teafaolaj beleáll a túlzott hámosodás és aggasztó viszketés leküzdésébe. Öt atombiztosan működő és testreszabható terméket ajánlunk a fejbőrproblémák kezelésére, amelyek  100%-ban vegán összetevőkből készülnek, és megfelelnek az összes környezetbarát szabványnak és elvárásnak.

Meglepően általános és átlagos kérdés a fejbőrprobléma, irgalmatlanul sokan panaszkodnak és keresik a legjobb és legegyszerűbb megoldást korpára, hajhullásra, zsírosodásra. Olyat, ami tényleg működik, és azonnal hat. Hajjal és fejbőrrel kapcsolatos problémák felismerése legelőször a fodrásznál történik meg, a fodrász a kulcsfigura, aki beazonosítja a bajt és képes a tettek mezejére lépni. Mi működik, miért és mire? A jó fodrász megadja a választ – és mi segítünk neki, hogy az adott probléma könnyedén beazonosítható legyen, sőt gyors megoldás érkezzen postafordultával.

A Scalp sorozat használatával a kellemetlen tünetek kezelhetővé válnak, a hajhagymák ideális működése, a bőrműködés egyensúlyi állapota könnyebben visszaépíthető, mint gondolnád. Ezek a hajápolók maceramentesek, és mind felveszi a kesztyűt a hajhullás ellen, leteszi a voksot a megfelelő hidratálás mellett. Sorozatunkban bemutatjuk azokat a leggyakoribb kellemetlenségeket, amelyek mindennapos munkánk során találkozunk:

SZÁRAZKORPA

Ha a tested vízháztartása nincs egyensúlyban, bőröd száraz tapintatúvá válik és viszketni kezd. A hajas fejbőr is ki tud száradni, ugyanúgy reagál, mint bármely egyéb bőrfelület, ráadásul hajlamos az irritációra, könnyen érzékenyíthető. A hiánytünetek megjelenésének egy bizonyos szintjén a fejbőr elkezd hámlani, felszínén megjelenik a szárazon pergő, fehér korpa.

A száraz bőrlemezdarabkák porszerűen belepik a fejbőrt, a vállat, lerakódnak a hajtöveken. Leggyakoribb panasz a fejbőr viszketése, a frizura kezelhetetlensége, a hajhullás, de előfordulhat testszerte a feszülő érzetet adó, kiszáradásra hajlamos, könnyen ráncosodó bőrfelület. Amennyiben más, bőrgyulladást okozó állapotok (pl. pikkelysömör, ekcéma, rosacea) is fennállnak, akkor a fejbőr nagy valószínűséggel mutatja ezeket a tüneteket is: száraz plakkok, piros foltok, kiütések. Téli időszakban, fűtésszezonban különösen gyakori a fejbőr instant kiszáradása, ami viszonylag gyorsan orvosolható.

Így kezeld a szárazkorpát!

A mindennapos hajmosás történjen kíméletes, nyugtató hatású hidratáló samponnal. Alkalomszerűen javasolt intenzív, hámlasztó hatású sampon alkalmazása, amivel alaposan leradírozható a fejbőr. A fizikai és kémiai mélytisztítás előkészíti a pórusokat az ápoló, hidratáló anyagok hatékony felszívódására.

Válasszunk balzsamot a haj állapotának megfelelően az Original sorozatból, de csak olyan készítményt, amely a lehető legnagyobb mértékben képes hidratálni a fejbőrt is. Hagyd a kondicionálót oldódni, majd hosszan masszírozd bele a fejbőrbe, hogy hatóanyagai tényleg bejussanak a hajhagymák legmélyére.

A kezelés utolsó lépése legyen a fejbőrápoló tonik, amely célzottan hidratálja a fejbőrt, csökkenti a hajhullás mértékét, és megszabadít a kínzó tünetektől anélkül, hogy elnehezítené a hajat.

Ezt használd!

  • Original Scalp Scrub Shampoo / Fejbőr-radírozó és hidratáló hatású sampon
  • Original Scalp Calming Shampoo / Fejbőr-nyugtató sampon
  • Original Scalp Revitalizing Tonic / Revitalizáló, hidratáló hajtonik

ZSÍROSKORPA

Ha zsíros, olajos a fejbőr, a szőrtüszőkben felgyülemlő faggyú ideális közeget biztosít a felszínen lerakódó gombák és baktériumok számára, amelyek végül előidézik és fenntartják a fejbőr intenzív korpásodását. A zsíroskorpa nagyon más, mint a száraz: a leváló bőrpikkelyek nagyobbak, nem peregnek, kellemetlen szaguk van, ragacsosak és sárgás árnyalatúak.

A fejbőr egyértelműen zsíros és fényes, olajos tapintatú, rendkívül szenzitív és idegesítően viszket. A hajból nem látjuk peregni a lemezszerű szemcséket, de a sárgás felrakódás könnyen ledörzsölhető, levakarható. A fejbőr túlérzékeny és könnyen felülfertőződik, ilyenkor a bőr foltokban kipirosodik és még erőteljesebben viszket. Zsíros korpa az arc körüli területeken szokott erőteljesen megjelenni, piros, gyulladt foltokban a kalapvonalon, a fülek mögött, de akár a szemöldökön is feltűnik.

A haj akár közvetlenül a hajmosás után is zsíros érzetet ad, örökké ápolatlannak tűnik. A frizura gyorsan lelapul, a hajtő elnehezül, a haj kiegyenesedik. A zsíros hajszálak rugalmasságukat veszítik, a hajnak lehet tömege, de nincs volumene, sosem röpköd lazán. 

Így kezeld a zsíroskorpát!

A zsíros korpa kezelése fokozott figyelmet igényel fodrásztól és vendégétől is, hiszen a rossz termékválasztás a fejbőrproblémák fellángolását okozhatja.

A sampon és kondicionáló kiválasztásánál az a legfontosabb szempont, hogy a készítmény képes legyen megteremteni és fenntartani a fejbőr működésének egyensúlyát, frissítő érzetet adjon és megszabadítson a kínzó tünetektől.

A mélyhámlasztást rendszeresen be kell illeszteni a napi hajápolás rutinjába, és egy jó fodrász megtanítja a vendégének a kezelés lépéseit. A kezelés utolsó lépése legyen a fejbőrápoló tonik, amely csillapítja a rossz érzéseket, csökkenti a hajhullást és végrehajtja a mélyhidratálást anélkül, hogy tovább zsírosítaná a fejbőrt és a hajat.  

Ezt használd!

  • Original Scalp Scrub Shampoo / Fejbőr-radírozó és hidratáló hatású sampon
  • Original Scalp Refreshing Shampoo / Teafaolajos élénkítő és kiegyensúlyozó sampon
  • Original Scalp Refreshing Conditioner / Teafaolajos élénkítő és kiegyensúlyozó balzsam
  • Original Scalp Revitalizing Tonic / Revitalizáló, hidratáló hajtonik

Összetettebb és hosszan elhúzódó fejbőrproblémák esetén azt javasoljuk, hogy ne maradjon ki a bőrgyógyász se a képletből!