Nincs bajunk a hajunkkal!

Kinek van arra energiája arra, hogy nap mint nap szöszmötöljön fejbőre speciális kezelésével? Különösen igaz ez akkor, ha a fejbőrápolás vissza-visszatérő rutinja unalmas, csípős, büdös löttyökkel, nagy mennyiségű vattakoronggal, búvárszemüggel, nagyítóval és a haj sárgás-zöldes elszíneződésével jár együtt. Harcolsz a korpával? Kiborulsz a hajhullástól? Ne tedd! Simán csak oldd meg a problémát! A Four Reasons Original Scalp sorozat hajápolói egyszerűen, gyorsan és intenzíven kezelik a fejbőrproblémákat, miközben kényeztető érzésekkel látják el összes érzékszervedet. Minden fejbőrápoló formula 100% vegán, gyártásukat a Four Reasons megújuló energiával hajtja végre, saját finnországi gyárában, ahol csak újrahasznosítható csomagolóanyag jöhet szóba.  

A Scalp sorozat használatával a kellemetlen tünetek kezelhetővé válnak, az ideális bőrműködés, az egyensúlyi állapot könnyebben kialakítható, mint gondolnád. A hajas fejbőrrel kapcsolatos problémákat a fodrász könnyen felismeri, azonosításukban és professzionális kezelésükben van rutinja. Mi működik, miért és mire? A jó fodrász megadja a választ – és mi segítünk neki, hiszen a Scalp termékek segítségével kompakt rendszerünk van az adott probléma gyors és szakszerű kezelésére. Sorozatunkban bemutatjuk azokat a leggyakoribb kellemetlenségeket, amelyek mindennapos munkánk során találkozunk.   

Zsíros, olajos fejbőr

A zsíros, olajos fejbőr elég általános, de valójában ártalmatlan probléma. Ebben az esetben a hajszálak elnehezülnek, és mindig a fejbőrhöz tapadnak. Gyorsul a haj koszolódása, mivel az olajos felületen a szennyeződések jobban megtapadnak, sőt ezek túlzott mennyisége felülfertőzéssel is fenyeget. A zsírosodásért egyértelműen a fokozott faggyútermelés a felelős, ami érzékenyít, hajlamosít a fejbőr kipirosodására, a gyulladásokra és a zsíroskorpa képződésére, ezért a megelőző kezelése igazán lényeges szempont.

A haj akár közvetlenül a hajmosás után is zsíros érzetet ad, örökké ápolatlannak tűnik. A frizura gyorsan lelapul, a hajtő elnehezül, a hullámos haj is kiegyenesedik, tartását veszíti. A zsíros hajszálak rugalmatlanok, a hajnak lehet tömege, de nincs volumene, sosem röpköd lazán. 

Így kezeld a zsíros fejbőrt!

Olyan készítményeket alkalmazzunk a zsírosodás megállítására, amelyek megteremtik a bőrműködés és a pH-érték egyensúlyi állapotát, de meg is nyugtatják az olajos, irritált fejbőrt. A napi rutin könnyen kialakítható, a haj bármikor megmosható, sőt az ápolást is érdemes a szokásosnál többször elvégezni. De a fejbőr fizikai hámlasztását, leradírozását nem szabad túltolni, mert a természetes védőréteg a zsírosodó fejbőrnek is fontos. Frissítő tonikot a nap bármelyik szakában érdemes bevetni, hiszen fokozza a bőrműködést és csökkenti a hajhullást is.

Ezt használd!

  • Original Scalp Refreshing Shampoo / Teafaolajos élénkítő és kiegyensúlyozó sampon
  • Original Scalp Refreshing Conditioner / Teafaolajos élénkítő és kiegyensúlyozó balzsam
  • Original Scalp Revitalizing Tonic / Revitalizáló, hidratáló hajtonik

Plakkok, lerakódások a fejbőrön

A hajas fejbőrön mutatkozó plakkok tipikusan olyan maradványokból képződnek, amelyeket a túlzott mennyiségű hajápolók vagy a rossz minőségű hajformázók okoznak. A felhalmozódott szennyeződések az elhalt bőrsejtekkel együtt lerakódnak a hajas fejbőrre, és megfelelően aktív kezelés hiányában – lelassult, kifejezetten „lusta” bőrműködés társaságában – ezek a plakkok elzárják a pórusokat, majd irritációt, sőt gyulladást is okoznak.

A fejbőrt vastagnak, egyenetlennek, göröngyösnek érzékeljük, szinte élettelen látszik a haj: a hajtövek elnehezülnek, a frizura lapos és fénytelen. A haj nehezen fésülhető vagy formázható, rugalmatlan, tapadós és mintha ragacsos is lenne. Közvetlenül a mosás után szinte koszos hatású akkor is, ha a fejbőr maga egyáltalán nem tűnik zsírosnak.

Így kezeld a plakkokat!

A szárazsampon vagy az olcsóbb hajformázók túltolt mennyisége okozta plakkok eltávolítása mélytisztító sampon heti használatával történjen. Emellett a mindennapos hajmosás kihívásait kiválóan megoldja a Four Reasons Original sorozat Deep Cleanse samponja.

A kémiai hámlasztás, a fizikai radírral történő pórustisztítás hatékony kiindulópontja a kezelésnek, mert egycsapásra megszabadít a felesleges lerakódásoktól és felélénkíti a bőr anyagcseréjét is. Érdemes rendszeresen leradírozni, lehámlasztani a fejbőr legfelső rétegét, amivel teljes mélységében megszabadulunk a szennyeződésektől és felrakódásoktól.

A bőrműködés fokozása, serkentése legyen az ápolás alapja. A fejbőr gyakori kezelését öblítést nem igénylő, frissítő tonik napi használatával oldjuk meg, amely könnyed és azonnal tiszta érzést ad, nem rontja el a frizurát, de megszabadít az ápolatlanság kényelmetlen érzésétől is.

Ezt használd!

  • Original Scalp Scrub Shampoo / fejbőr-radírozó, mélyhámlasztó és hidratáló sampon
  • Original Scalp Refreshing Conditioner / Teafaolajos élénkítő és kiegyensúlyozó balzsam
  • Original Scalp Revitalizing Tonic / Revitalizáló, hidratáló hajtonik

Összetettebb és hosszan elhúzódó fejbőrproblémák esetén azt javasoljuk, hogy ne maradjon ki a bőrgyógyász se a képletből!