Hair by Szollár Éva

Four Reasons Tanácsadó Nagykövet

Hitvallásom az, hogy a mi fodrász gyönyörű szakmánkban a legjobb pap is holtáig tanul. A szupererő mellett a szakmai alázatot gondolom a legfontosabbnak, hiszen varázsolni is csak akkor lehet, ha a legfontosabb alapszabályokat betartjuk. Hiába őstehetség az ember, a munkát mindennap bele kell tenni, és életünk minden pillanatában Fodrásznak kell lenni!

2006 óta vagyok fodrász, ez második szakmám, és mindig hálás leszek, hogy megtaláltam azt a munkát, ami örömet okoz. Hobbim és szerelmem is a fodrász szakma. Bőven felnőtt voltam már, amikor a pályamódosításom megtörtént, de mégsem érzem magam soha késznek. 2015-ben szereztem meg a mestervizsgámat, és azóta is folyamatosan járok oktatásokra, továbbképzésekre. Folyamatosan kutatom a legjobb megoldásokat és a legújabb technikai fogásokat. Akármennyi tapasztalatom is gyűlt össze az évek alatt, mindig és mindenhol tanulok valami újat. Ez inspirál. Én ebben hiszek.

Mit motivál engem leginkább a hivatásomban? Imádom, hogy akár egy unalmasnak látszó vasárnap is alkalmas arra, hogy alkossak valami nagyszerűt – amikor közelemben van a családom, a barátaim és van nálam olló. Mindig van nálam olló. Bármilyen helyzetben képes vagyok hódolni a szenvedélyemnek, és amikor tíz percnél tovább van valaki a közelemben, meglátom benne, hogyan tudnék jobbat-szebbet kihozni a megjelenéséből és a személyiségéből. Ez egy olyan látásmód, amire büszke vagyok, mert mindig extra önbizalom és sok pozitív érzés jár a nyomában.

Szeretem az új és újabb kihívásokat, és szeretem, amikor elém kerül egy olyan feladat, ami nem-sima-ügy, nehezebb vagy bonyolultabb, mint a többi. Szeretek gondolkodni, szakmai problémát megoldani, küldetést teljesíteni. Tűzbe hoznak a szokatlan alapszínek és árnyalatok, a bonyolultabb festékkeverések. Szeretem, amikor a vendégem sem ismer magára, amikor úgy érzi, valami varázslat történt vele, és alig hiszi el, hogy ez egyáltalán megtörténhetett vele.

Kedvenceim közé tartoznak az alkalmi frizurák, több éven át készítettem színészek és színházi táncosok haját a színházi backstage-ben. Dolgoztam technikusként workshopon, bemutatókon. Azt gondolom, hogy eljött az én időm, lenne már mit mondanom a fodrászoknak. Az oktatás lesz a következő küldetésem. Segíteni szeretnék a fodrászoknak, hogy könnyebben és magabiztosabban menjen a munka, és jobban megismerjék a kezükben, a szemükben, a lelkükben és a Four Reasons nagyszerű, innovatív anyagaiban rejlő nagyszerű lehetőségeket.

Mi az, amit nagyra értékelek magamban?

#1

Szeretem, hogy életem szinte minden területén magabiztos vagyok, és nem félek semmilyen árnyéktól sem.

#2

Megtaláltam azt a munkát ami újra és újra felszínre hozza és érvényesülni engedi a művész énemet.

#3

Ha nem gondolkoznék, nem figyelnék és nem tanulnék folyton, annyival kisebb lenne a világ – az enyém is és mindazoké is, akik fontosak nekem.  

#4

Nem tekintem akadálynak a kihívásokat – ezt tanítom a gyerekeimnek is.