Hair by Süttő Bia

Four Reasons Optima Nagykövet

Édesanyám is fodrász, nem is volt kérdés, hogy én is ezt a szakmát választom. Gyerekkorom óta csak az okoz nekem örömet, ha kreatív lehetek, alkothatok valamit, ami csak az enyém, és ezt odaadhatom másoknak. A fodrászat számomra kreatív jelenlét az emberi kapcsolatokban. Szeretek emberekkel foglalkozni, és szeretek adni nekik mindig valami újat. Az a jó, ha a másik ember, a másik személyiség általam lesz több.

Édesanyám is fodrász, mindig is imádtam nézni munka közben. Sosem tudtam egyhelyben maradni, így anyukám rendszeresen elvitt magával dolgozni, mikor épp nem volt óvoda, iskola. Mindig kíváncsian figyeltem, ahogy torzonborz emberekből fess férfiakat, „szörnyella de frász”-szerű, kócos nénikből pedig magabiztos, szép nőket varázsol. Sokszor kérte, hogy mossam meg a hajukat, tegyek rá lakkot, nyissam ki nekik az ajtót, és söpörjek fel. Elég hamar beletanultam, hogyan kell bánni a vendégekkel egy fodrászszalonban, és ez jól is ment nekem. Egy nap, amikor eldöntöttem, hogy én is ezt a pályát választom, rájöttem, hogy két dolog a legfontosabb nekem a fodrász szakmában: a kreativitás és az emberekkel való foglalkozás.

Szerintem a jó fodrász ismérve, hogy kétszer tesz csodát a vendéggel. Először, amikor a külsejét változtatja meg. Másodszor, amikor a belső világában teremt békét és nyugalmat, akár csak azzal, hogy meghallgatja a vendégét, vagy felteszi a jó kérdéseket. Hiszem, hogy fodrászként egyfajta lelki doktorok is vagyunk, stresszoldást is folytatunk és tanulunk mindhalálig. Szeretem, ha úgy távoznak tőlem a vendégeim, hogy nem csak külsőleg, de belsőleg is felfrissültek és mosolyognak.

Budapesti szalon társtulajdonosaként elvárom magamtól a precizitást, a magas szintű szakmai felkészültséget és a nyitottságot. Munkámban a professzionális festés lett számomra a prioritás, szeretnék egy nap elismert kolorista lenni, és szívesen oktatnék akár Magyarországon, akár külföldön is. Mindig nagy előrelépést jelentenek nekem a továbbképzések, és azoknak az anyagoknak a megismerése és használata, amikkel nem károsítjuk sem önmagunkat, sem a környezetünket. Az új technikák elsajátítása mellett igen fontos számomra a természetre való odafigyelés, a környezettudatos életmód. Otthon és a szalonomban is igyekszem a lehető legkevesebb hulladékot termelni, szelektíven gyűjtöm a szemetet, és elkerülöm a műanyagot.

Örülök, hogy megismerkedtem a Four Reasons termékeivel, tényleg megkönnyítik a munkámat, segítenek abban, hogy még jobb legyek, és hozzájárulnak kreativitásom fejlődéséhez. Mindezt pedig korszerű, környezettudatos módon teszik – hiszen majdnem minden termék, amit használok, vegán. Úgy érzem, hogy Optima Nagykövetként, a Four Reasons Hungary csapatában megtaláltam a helyem. Jó hatással van a munkámra, ahogy ebben a csapatban a fodrászok nem tekintik konkurenciának a másikat, inkább inspirálják egymást. Ha kíváncsi vagy a munkáimra ’biushair’ néven megtalálsz a közösségi médiában.  

Mi az, amit nagyra értékelek magamban?

#1

Szeretem a kisugárzásomat, a nyitottságomat a többi ember felé.

#2

Képes vagyok tanulni a hibáimból.

#3

Szenvedéllyel csinálok mindent, amit szeretek.

#4

Élvezem, hogy önmagamat adhatom mindig, minden helyzetben.