Kívánságokból valóság: az Optima megérkezett!

A nemrég bemutatott professzionális festékcsaládról, az Optimáról faggattuk a finn Four Reasons oktatófodrászát Harri Paananen-t. Harri felelős a Four Reasons technikai portfóliójának fejlesztéséért, és ő irányította az Optima termékfejlesztését is.

Mi az ok, ami világra hívta az Optimát?

Az új festékcsalád ötlete már egy ideje dolgozott bennünk. Azt láttuk, hogy fantasztikus Luxima tonereink és profi hajfestékeink között elég mély szakadék tátong. Összességében a hajfestés világában is van egy nagy fekete lyuk: a fodrászok nem mindig találják el a jó megoldást a klasszikusan festett, mégis három dimenziós és természetes összhatású árnyalatokra. Azt láttuk, hogy a festett hajjal kapcsolatban egyszerűen szükségünk van egy teljesen új gondolkodásmódra. Végül megkérdeztünk ezer fodrászt, hogy mi az, amire nekik szükségük lenne a gyakorlatban? Mi az, ami leginkább segítené a munkájukat? Milyen az ideális hajfesték? Végül a profik válaszaira alapozva nekiláttunk egy vadonatúj gondolat kifejlesztésének.


  Harri Paananen

Hogyan vették figyelembe a felmérés eredményét, a fodrászok kívánságait az Optima fejlesztése során?

A kérdőívekből kiderült, hogy a fodrászok olyan hajfestéket szeretnének, ami tónusgazdag, és megbízható fedőképessége van, de a sikeres színeredményhez mindig a legkönnyebb út vezet. A festék legyen illatmentes (ha lehet, ne legyen semmilyen szaga), ammóniamentes, és minden esetben nagy biztonsággal használható. Feleljen meg a legmagasabb és legmodernebb követelményeknek, mégis maradjon egyszerűen használható a napi rutin során. Kódolása legyen könnyen érthető, és az eredmény legyen a lehető legfényesebb és legápoltabb festett haj. Ezeket a tulajdonságokat beleterveztük az Optimába, és mindezt meg is valósítottuk.

Optima-ennen-jalkeen

Az Optima nagyon sokoldalú: tartós hajfestékként és féltartós színezőként egyaránt használható. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az Optima egyesíti a tartós, profi fedőképességet az ammóniamentes formulával. Amikor arra van szükség, ez a festék atombiztos fedőképességet produkál, páratlanul tónusgazdag színeredménnyel – mindkét tulajdonsága fontos, például egy markáns lenövésnél. Az árnyalatokat sorozatokba osztottuk, így könnyű a megfelelő színt kiválasztani az őszfedéshez vagy az előzőleg festett haj tonizálásához. A Highlift sorozat az egyetlen, aminek a formulájában benne hagytunk valamennyi ammóniát azért, hogy cserébe megkapjuk az erőteljes világosító hatást, és a sárgás árnyalatok közömbösítésére szolgáló kivételes hatékonyságot.

Optima-ennen-jalkeen 2

Makeover és Mood Booster – mik a gondolatai ezekről az új termékekről?

Az Optima Makeover gyors és egyszerű módja a régi pigmentek hajszálakból történő eltávolítására, és az új festés előkészítésére, azaz a stabil alap megteremtésére. Amikor hajszínváltoztatásra kerül sor, a Makeover a direkt pigmenteket és az oxidációs pigmenteket egyaránt kitakarítja. És habár egyre több fodrászhoz járó ember igényli az illatmentes termékeket, sokan vannak olyanok is, akiknek a fodrásznál a luxust, a kényeztetést maga a parfümillat jelenti. Ez az oka annak, hogy a szagtalan Optimához utólag kétféle parfüm is hozzáadagolható.

Optima-ennen-jalkeen 3

Miért válassza a fodrász az Optimát? Mi az Optima nagy előnye a konkurens professzionális hajfestékekhez képest?

Ha a cél a nagyszerű fedőképesség és a megbízható színkiegyenlítés, akkor nincs jobb az Optimánál – ez a két erős tulajdonság leginkább azoknál a vendégeknél lesz igazán szembetűnő, akiknek előzőleg is tartós professzionális hajfestékkel volt festve a haja (amire aztán rákerül az Optima). Az Optima őszfedő képessége, színeinek intenzitása, ezzel a végtelen egyszerű alkalmazással párosítva – pillanatnyilag verhetetlen és felülmúlhatatlan! A fodrásznak nem kell azon gondolkoznia, hogy fessen vagy színezzen, hogy egyáltalán hányféle festéket tartson a szalonjában. Az Optima igazán kényelmes, és megkönnyíti a napi munkát, tempósan, sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni. Nem is beszélve a költséghatékonyságáról, ami a keverési aránynak és a kiszerelésnek köszönhető. Az Optima minden klasszikus eredményt maximálisan kiszolgáló, ultramodern hajfesték!Running sport media | Air Jordan Release Dates 2020