A Four Reasons Luxima használata

A Luxima formulájának alapját árnyalati pigmentek adják, amelyek meghagyják a haj alapszínének finoman tónusos mélységbeli különbségeit, és ezzel 3D-s hatást keltenek. Ez mindig azt az eredményt hozza, amit a ma embere látni szeretne: sokdimenziós színeredményt, amely mindig egyedi, pezsgő és eleven. A Luxima színeiben árad a tiszta és természetes energia, a haj sosem látszik festettnek, és sosem mutat színpadias képet.

Színválasztás

 1. Határozzuk meg a haj természetes színmélységét, és vizsgáljuk meg a a hajban jelen lévő hajfesték színmélységét és árnyalatát.
 2. Határozzuk meg a kívánt végeredmény árnyalatát és azt, hogy mennyire legyen áttetsző. Ha sokdimenziós eredmény a cél, a Luxima árnyalatot a haj legvilágosabb részeihez mérten kell kiválasztani. Ha árnyaltabb és egyenletesebb színeredmény a cél, igazítsuk a választott árnyalatot a haj sötétebb részeihez.

Színek beazonosítása

A Luxima árnyalatokat számokkal jelöltük. Ezek megmutatják a színmélységet és a szín karakterét.

Az első néhány szám megmutatja az adott szín helyét a színtartományban, azaz jelzi a benne lévő pigmentmennyiséget is. Az utolsó számok alapja a színkör, ezek jelzik az adott árnyalat karakterét.

 1. Ash / Hamu
 2. Iridescent / Irizáló, színjátszó
 3. Golden / Arany
 4. Copper / Réz
 5. Mahogany / Mahagóni
 6. Red / Vörös
 7. Tobacco – Brown / Dohánybarna, barna

Pl. 7–9.16 Smoky Rose / Füstös rózsaszín / 7-9 = az alapszín színmélysége, ami ennek az árnyalatnak megfelel és .16 = az árnyalat karaktere. Vegyük figyelembe, hogy felvilágosított hajon a példában szereplő árnyalat színeredménye  8-as színmélységű lesz, valahol a 7-es és 9-es színmélység között.

Keverési arány

1:2 / 1 rész Luxima + 2 rész aktivátor

Tipp: Ha applikátort használunk, adjunk a keverékhez Seal & Shine olajat, 1:3 arányban. Ez az adalék a zselés állagot még könnyebben használható emulzióvá alakítja. 

Az aktivátor kiválasztása

Az aktivátor töménységét az alapnak, a meglévő színmélységnek és a választott árnyalatnak megfelelően kell kiválasztani, az alábbiak szerint:

FELADATFour Reasons Oxid
Festett vagy felvilágosított haj tonizálása1,5%
Sötétebbre színezés vagy lenövés színének kiegyenlítése a BASE/BÁZISSZÍN használatával3%
Lenövés világosabbra színezése a BASE/BÁZISSZÍN használatával6%

Az anyag felvitele és hatóidő

Nagy leválasztásokkal vigyük fel az anyagot, oszlassuk el, egyenletesen masszírozuk bele a hajba, majd hagyjuk hatni.

VÁLASZTOTT ÁRNYALATHATÓIDŐ
Luxima15 perc
Luxima EXPRESS/ÖTPERCESEK5 perc
Luxima + Luxima BASE/BÁZISSZÍNEK30 perc

A hatóidő letelte után emulgeáljunk és öblítsük le az anyagot, majd mossuk meg a hajat.

Profi tippek imponáló eredményekhez

A Four Reasons Luxima fantasztikus eszköze a  színfrissítésnek, rövid idő alatt élénkíti a haj fényét, feldobja a hajszínt,  például egy hajvágáshoz kötötten. A termék tonizálja és felerősíti a meglévő hajszínt anélkül, hogy sötétítené az alapszínt.

Amikor a Luximával dolgozol, erről ne feledkezz meg!

 1. A hatóidő meghosszabbításával a színeredmény intenzitása növelhető. Minél hosszabb a hatóidő, annál mélyebb és intenzívebb a kapott árnyalat.
 2. A haj állapota, szárazsága, porozitásában jelentkező komolyabb egyenetlenségek hatással vannak a színeredményre, és felerősítik a festékkeverék hideg tónusait. 
 3. A felhasznált anyagmennyiség befolyásolja a színeredmény intenzitását, ezért érdemes úgy felvinni, hogy alaposan és egyenletesen bemasszírozzuk a hajszálakba. Ezzel elkerülhető az anyagspórolás következtében kialakuló foltosodás. 
 4. A BLOND/SZŐKE sorozat árnyalatainak formulája mind tartalmaz olyan elemet, amely megszünteti a nemkívánt sárgás árnyalatokat. Amennyiben az alap teljes egészében tiszta, felvilágosított szőke, a sárgás tónus megtörése fenntartható egyéb árnyalatok hozzákeverésével is, pl .13 árnyalat hozzáadásával.
 5. Amikor az EXPRESS/ÖTPERCES árnyalatokat keverjük más Luxima árnyalattal, ne feledjük, hogy az egyébként ötperces hatóidő megnövelésével a tónus mélysége is erősödik.  
 6. Kezeletlen, festetlen haj esetén adjunk hozzá BASE/BÁZISSZÍN árnyalatot a keverékhez. Lenövés színezéséhez adjuk hozzá a BASE/BÁZISSZÍNEK sorozat bármelyik sötétebb vagy szőke árnyalatát, azt, ami a kívánt színeredménynek megfelel. A sötét BASE/BÁZISSZÍNEK hozzáadása a keverékhez erősíti a Luxima fedőképességét, míg a szőke tónusok élénkebbek lesznek, és finoman megtörik a meleg árnyalatokat. 

Four Reasons

#1

3D színeredmény

#2

Visszatükröződő fény

#3

Kíméletes, ammóniamentes formula

#4

Könnyen alkalmazható, gyors megoldás