A legmenőbb frizuradivat idén tavasszal: nem passzív és nem agresszív, asszertív

2020 tavaszán a frizurákra az 1960-as évek stílusából érkeznek erős hatások. A frizuradivat azokban az években óriási kilengéseket mutatott, egyszerre volt jelen az aprólékosan elegáns és a hordható hétköznapi, a trendben együtt jelentek meg a tiszta, természetes formák és a legegyedibb, bohém megoldások.
A 60-as években az akkori tizenévesek, diákok által elindított ellenkulturális mozgalom még ma is hatással van, nyilvánvaló része a mindennapi életünknek. Itt indul a flower-power, a peace&love, a beat-korszak. A haj szándékosan rendetlen, kócos végeredményt mutat, vagy lesimított, letisztult hullámokkal operál. Kibontakozik a két véglet: természetes árnyalatok vagy élénk, egyedi színvilág. Az eltérés az átlagostól helyénvaló. Mert a cél, hogy a hajad stílusa fejezze ki a személyiségedet! Legyél pontosan az, aki valójában vagy. Legyél önmagad!

Mi, itt a Four Reasons-nél ezt az üzenetet erősítjük és küldjük ki a világnak, és arra biztatunk minden fodrászt és vendégét, hogy bátran fogadja el magát olyannak, amilyen: tökéletesen tökéletlennek. Ez az oka annak, hogy a 2020 tavaszi kollekciónkba belegyúrtuk ezt az életérzést, és megalkottuk a 60-as évek ikonikus frizura-trendjeinek modernizált változatát.

Stílus-anarchia és lázadó szellem – aprólékosan kidolgozott nemtörődömség
A történelmi 60-as évek a szociális és kulturális változások nagy korszaka, és ez leginkább egy demográfiai robbanásnak volt köszönhető: az évtized közepén az USA népességének több mint egyharmada 17 évesnél fiatalabb volt. És egy fiatal sosem gondolkozik úgy, mint a szülei. Az ifjúsági mozgalom teljes lendülettel dübörgött – ők voltak a világ közepe. A tizenévesek letették a tradíciókat, fellázadtak minden ellen, ami hagyományos, és ez végül olyan stílus-anarchiát hozott létre, amiből új, szabadabb megjelenés született. Az önkifejezés végre megengedett lett.

Az utcakép lépésről-lépésre megváltozott, hiszen az előző korszak selyemnél is simább kontyait és tükörfényesre pomádézott hajait lecserélte egy olyan frizuradivat, ami mindennek az ellenkezője volt. Az emberek állást foglaltak, és az általuk viselt frizurák hűen tükrözték ezt az elköteleződést. A stílus nemtörődömnek, hanyagnak látszott, de valójában gondos megfontolás és aprólékos munka állt a hátterében. Végül sokkal több túlzással élt, mint az elődök stílusa, de közben végrehajtott egy kisebb lázadást.

A folyamatban lévő társadalmi változásokat szimbolizálta a frizura, a haj központi eleme lett az ábrázolásnak. A nők a valaha volt legrövidebb hajviseletet választották, vagy olyan látványos fonatokba rendezték hosszú hajukat, ami éppen a legmegfelelőbb módon volt zilált és rendetlen. A pasik olyan hosszúra növesztették a hajukat, ami azelőtt elképzelhetetlen és elfogadhatatlan volt. Akadt olyan férfi is, aki tartotta magát a rövidebb és sokkal hagyományosabb fazonhoz, de egy új, éles csavar minden esetben megjelent.

Összességében a 60-as évek stílusa kiegyensúlyozott kombinációjának bizonyult az 50-es évek konzervativizmusának és a 70-es évek bohém, laza és kényelmes életstílusának. A Four Reasons 2020-as tavaszi kollekciójában ezt akartuk elkapni, ezt az ellenállhatatlan és egyedi szellemet. És megtettük. A trend végül a „60’s Shades/60-as évek árnyalatai” elnevezést kapta. Hasznos tippekkel és nagyszerű formulákkal állunk most elő a tavaszi divatban. Fodrász vagy? Kapd el te is ezt a ritmust, és meríts belőle ihletet hétköznapi munkád során!buy shoes | Air Jordan XXX1 31 Colors, Release Dates, Photos , Gov