Hair by Tajti Kriszta

Four Reasons Optima Nagykövet

Fodrászként festeni szeretek a legjobban. Ahogy egy barnából vörös lesz, mindennap ámulatba ejt. Ez volt az álmom, ezzel akartam foglalkozni gyerekkorom óta.

Gyerekkoromban gyakran ücsörögtem a családi fodrászüzletben. Emlékszem az élményre, hogy mennyire lenyűgözött az, amikor először láttam, hogy egy átlagos barna hajból hogyan lesz másfél óra alatt élettel teli, gyönyörű, vibráló vörös. Azután a másfél óra után, egy teljesen másik nő állt előttem. Ott és akkor tudtam, ha nagy leszek, csak ezzel szeretnék foglalkozni.

Iskolás éveim alatt sok fodrász keze alá dolgoztam csak azért, hogy minden fodrász-tudományt elsajátíthassak. Amikor végre a kezemben tartottam a fodrász bizonyítványomat egy álom vált valóra! Örülök, hogy nem bíztam el magam, mert azt is láttam, hogy a bizonyítvány ellenére még közel sem tudok olyan magas minőséget adni vendégeimnek, mint amilyet szeretnék, és a tanulás itt nem ér véget. Mindent megteszek azért, hogy hibátlan munka kerüljön ki a kezeim közül: hajszolom a tökéletes színt, árnyalatot, a minőséget. Szeretek tanulni, és fontosnak gondolom a szakmai alázatot munkám minden fázisában. Rengeteg továbbképzésen veszek részt, imádom megtanulni és alkalmazni az új anyagokat, technikai fogásokat. Hasznosnak találok minden inspirációt, bárhonnan is érkezzen. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb kihívást ebben a szakmában a hajfestés jelenti, ezért is specializálódtam erre a területre.

Miután megnyitottam a saját kicsi budapesti üzletemet, új kihívást jelentett nekem az, amire előtte sosem gondoltam: mennyi sok szeméttel jár a mi gyönyörű szakmánk. Budapest mellett élek egy kisvárosban, szabadidőmben sokat túrázom, fontos nekem a természet, és azt gondolom, hogy a zöldnél, nincs pihentetőbb szín a skálán. Bár szelektíven gyűjtöm a szemetet a szalonomban is, néha megütköztem azon, hogy mennyire az anyatermészet ellen dolgozunk mi fodrászok minden egyes hajfestéssel. Szerencsére elég hamar megismertem a Four Reasons márkát, ami teljesítette az összes természetvédelemmel kapcsolatos elvárásomat is. Végre kevés a méreg az életemben, és ez a leginkább környezettudatos márka, amivel valaha is találkoztam – hozzáállásukat csak tanulni érdemes.

Örülök, hogy olyan szakmát választottam, amiből sosem fogynak el az új kihívások. Számomra minden nap és minden vendég egy újabb izgalmas kalandot jelent. Célom, hogy minden vendégemnek megtaláljam az egyéniségéhez illő fazont és színt, hogy megadjam azt a magabiztosságot, amivel aztán kihozza magából a maximumot.

Mi az, amit nagyra értékelek magamban?

#1

Nem félek attól sem, hogy keményen
kell dolgoznom az álmaimért.

#2

Büszke vagyok arra, hogy környezettudatosan élem meg a hétköznapjaimat is.

#3

Szeretem, hogy hosszú és egészséges a hajam, és tudom, mit kell tennem érte.

#4

Imádom, hogy nap mint nap képes vagyok megújulni, és ki tudok teljesedni a munkámban.